Bij de keuze of u uw kind naar de crèche stuurt of thuis bij hem of haar blijft, kunt u als ouder een aantal vragen hebben om over na te denken. U mag beslissen, hoewel we erkennen dat het een grote beslissing is.

Thuisblijven om voor hun kinderen te zorgen is vaak financieel niet haalbaar voor ouders. Weer gaan werken is vaak een noodzaak, geen optie, vanwege de stijgende kosten en de wens om uw kind een zo goed mogelijk leven te geven. Kinderopvang is in deze situaties een uitstekend antwoord. Ouders die meer financiële zekerheid hebben en het zich kunnen veroorloven om hun kinderen thuis op te voeden, kunnen het gevoel hebben dat het weinig zin heeft om aan kinderopvang te denken, omdat zij er al zijn om voor de kinderen te zorgen. De waarheid is dat er een aantal programma's voor voor- en vroegschoolse educatie zijn die voor zowel ouders als kinderen heel nuttig kunnen zijn. Wij hebben de cruciale details verzameld waarvan u zich bewust moet zijn als u over dit belangrijke onderwerp nadenkt, om ouders te helpen die moeite hebben om te beslissen of ze kinderopvang en voorschools onderwijs in hun routine moeten opnemen.

Goede communicatie en een positieve werkomgeving zijn essentieel.

Omdat uw kind sterke banden moet ontwikkelen, of het nu thuis of in de kinderopvang wordt opgevangen, moet het regelmatig interactie hebben met dezelfde volwassene(n). Als u besluit gebruik te maken van een kinderdagverblijf, kies er dan een met een laag personeelsverloop. Het is interessant om te zien hoe de kinderen in de kinderopvang met elkaar omgaan. Om uw kind de opwinding en bemoedigende feedback te geven die het nodig heeft om te groeien, moet het personeel sympathiek, alert en mondig zijn. Kinderen hebben dit soort interactie nodig om zich goed te ontwikkelen en te groeien, of dat nu thuis of in een kinderopvang gebeurt.

Een fysieke omgeving

Ook al zijn de meeste ouders zeer bedreven in het "kindveilig" maken van hun huis, privé-eigendommen zijn niet ontworpen om onverschrokken reizigers te ontvangen. Een uitstekend kinderdagverblijf of kleuterschool heeft het voordeel dat het speciaal is ontworpen met de behoeften van kinderen in gedachten.

Veiligheidsvoorzieningen die de kans op een ongeluk kunnen verkleinen zijn onder meer ruimtes met een geschikte vloer, deuren die niet dichtslaan, en ramen die buiten bereik zijn. Om ervoor te zorgen dat uw kind vrij en veilig kan rondlopen, zijn meubilair op kindermaat, toegankelijke toiletten en gootstenen en geen toegang tot risicovolle zones (zoals keukens) nuttig. Elk huis heeft echter "gevarenzones" waar nauwlettend toezicht nodig is om de kans dat uw kind gewond raakt te verkleinen. Gelukkig moeten kinderopvangfaciliteiten zich houden aan strenge regels, zodat u gerust kunt zijn over de veiligheid van uw kind.

Activiteiten

Afwisseling is cruciaal als het gaat om aanvaardbare activiteiten! Als kinderen de vrijheid krijgen om verschillende activiteiten te ondernemen, zowel ongestructureerd spel als gericht leren, ontwikkelen ze zich het best. Een goed uitgeruste kinderopvang met een gevarieerd lesprogramma kan vaak een veel interessantere dagindeling bieden dan mama thuis. Rommelig spel, zoals schilderen, knutselen, speeldeeg en waterspelen, kan gemakkelijk worden gefaciliteerd door een kinderdagverblijf; al deze activiteiten kosten veel moeite om thuis op te ruimen.

Onderwijs: klaar voor school

Voorschools leren, vaak bekend als schoolrijpheid, is een geweldige dienst die door kinderdagverblijven wordt verleend. Een succesvolle start op school vereist niet alleen academische paraatheid (zoals cijfers en letters kunnen herkennen, hun naam kunnen schrijven, vertrouwd zijn met eenvoudige woorden en berekeningen, enz.), maar ook de verwerving van allerlei levensvaardigheden en het vermogen om overdag te functioneren zonder een ouder in de buurt.

Elke dag aandacht voor het kind

Mama's die thuisblijven hebben het echt druk! Naast de fundamentele zorg die elk kind nodig heeft, zijn er altijd veel klusjes te doen. Het kind moet soms "meelopen" met welke taak dan ook, waardoor er weinig tijd overblijft voor gerichte activiteiten, spel en leren. Kinderdagverblijven daarentegen zijn volledig gericht op de behoeften van het kind. Terwijl ze tegelijkertijd leermogelijkheden, een verscheidenheid aan activiteiten en de emotionele steun bieden die uw kind nodig heeft om zich te ontwikkelen, is het personeel bereid de dagelijkse taken uit te voeren om uw kind gezond en gelukkig te houden.

Besluit u toch om voor kinderopvang te kiezen, kijk dan ook eens naar kinderopvang Piccolini. Zij verzorgen kinderopvang Rijswijk en kinderdagverblijf den haag en kunnen u wegwijs maken in het programma en alle bijkomende voordelen voor u en uw kind!