Het nieuwe jaar is begonnen, zit jij alweer lekker in je dagelijkse flow? Tijdens de feestdagen hebben veel mensen meer gezondigd dan normaal. Gingen de glazen alcohol en lekkere hapjes er bij jou ook wel in? Om weer af te kicken van al dit ongezonde en weer in je normale ritme te komen, is soms best wat discipline nodig. Kun jij wat tips gebruiken hoe je wat gezonder kunt leven? Dan is deze blogpost er om je een handje te helpen!

Verander je leefstijl

Allereerst is het belangrijk om weer gezond te gaan eten en drinken. Wil jij wat kilo’s kwijt? Dan is het slim om hiervoor je leefstijl aan te passen en niet zomaar een crashdieet te gaan volgen. Je leefstijl aanpassen geeft een wat langzamer resultaat, maar zorgt er wel voor dat je het resultaat in de meeste gevallen gemakkelijker kunt behouden! Zo doe je al die moeite niet voor niets. Ook is je leefstijl veranderen vaak een stuk makkelijker vol te houden. Want je mag af en toe best nog zondigen en lekker genieten van een ongezonde hap!

Gezonder koken en minder eten

Allereerst is het belangrijk om te kijken of je de dagelijkse voedingsstoffen wel voldoende binnenkrijgt. Vooral vitaminen en mineralen zijn belangrijk. Alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgen gaat het beste door gevarieerd en vers te eten. Eet zo min mogelijk bewerkte producten die langer houdbaar zijn en kook zo veel mogelijk zelf. Om extra af te vallen is het belangrijk om niet te veel calorieën binnen te krijgen. Een negatieve energiebalans zorgt ervoor dat je afvalt. Het is belangrijk dat je nooit te snel wilt afvallen. Het beste is om uit te gaan van 0,5 kilo per week of minder. Minder eten kan ervoor zorgen dat je afvalt, maar ook is het vaak noodzaak om wat meer te bewegen.

Kom in beweging!

Bewegen is gezond, er wordt aangeraden om minstens een half uur per dag lekker in beweging te zijn. Wanneer je wilt afvallen, kun je bijvoorbeeld aan je halfuurtje beweging komen door vaker de fiets te pakken of een stukje te wandelen. Hiernaast is het ook nodig om nog wat extra beweegmomenten in te plannen. Ga op zoek naar iets wat je leuk vindt om te doen. Wil jij iets samen doen met anderen? Kijk dan naar een leuke gezamenlijke sport om te doen. Bijvoorbeeld padel bij padel amsterdam zuid of ga naar valkencourt valkenswaard. Houd jij er juist van om alleen te sporten? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar een sportschoolabonnement. Vaak zijn er aan het begin van het jaar allerlei leuke kortingen!