krafton® kan complete composiet bruggen produceren, maar ook kunnen wij onderdelen vervangen zoals bijvoorbeeld een brugdek op een bestaande stalen of houten constructie.

krafton® heeft een team die de volgende werkzaamheden voor u kan uitvoeren:

 • Het verwijderen van de oude (houten) dekplanken
 • Het aanbrengen van de krafton® composietplanken
 • Het opruimen en netjes achterlaten van de brug.

Wij werken voor diverse gemeenten, waterschappen, semioverheidsinstellingen, bedrijven en particulieren. Wilt u een onderhoudsarme en duurzame oplossing neem dan contact met ons op. Onze bruggen zijn praktisch onderhoudsvrij, toch adviseren wij om esthetische- en veiligheidsredenen de brug jaarlijks schoon te maken en te inspecteren op eventuele beschadigingen. Deze werkzaamheden kunnen wij ook voor u uitvoeren.

GVK Brugdekplanken van krafton®

Voor een duurzame renovatie Houdt u ook zo van hout? Wij ook!

Het nadeel van dit fantastische materiaal is echter dat het geen lange levensverwachting heeft, wanneer het gebruikt wordt in allerlei buitentoepassingen. Alleen met intensief en milieubelastend onderhoud, alsmede met zeer hoge kosten kunt u de levensduur verlengen. Hout is prachtig, maar het is vaak geen economische, praktische of milieuvriendelijke oplossing voor bruggen. Denk aan voet- en fietsbruggen in parken, steden en buitengebieden. Hout gaat rotten, wordt glad, schimmels en paddenstoelen gedijen er goed op en na een tijdje wordt een prachtige brug een brug vol risico, zoals we zien in actiefilms of zoals we merken tijdens een boswandeling.

krafton® heeft de oplossing:

Glasvezelversterkte kunststof brugdekdelen Sterk als staal en licht als aluminium.

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van glasvezelversterkte kunststof brugdekdelen en constructieprofielen behoort krafton van BIJL tot de meest ervaren leverancier van GVK brugdekdelen in Europa. De vele kwaliteitscertificaten zijn hiervan getuige. In onze thuismarkt zijn wij marktleider met zo’n 80% marktaandeel en de vraag uit andere Europese landen groeit sterk, mede dankzij de DIBt-toelating op een groot aantal verschillende glasvezelversterkte kunststof brugdekplanken. Naast de afkorting GVK worden ook afkortingen als VVK en GVC gebruikt, respectievelijk Vezelversterkte Kunststoffen en Glasvezelversterkte Composieten. Wij hanteren hier voor het gemak GVK.

 

De keuze voor GVK is eenvoudig: GVK heeft een hoge duurzaamheid, zelfs onder veeleisende omstandigheden, met lage onderhoudskosten en uitstekende eigenschappen voor de bouw van brede of smalle, korte of lange bruggen. Van lichte parkbruggen, voetgangersbruggen tot intensief gebruikte fietsbruggen heeft krafton® een verscheidenheid aan brugdekplanken ontwikkeld voor een veelheid aan toepassingen.

Portfolio krafton® GVK Brugdekplanken

Bijna 20 jaar ervaring met bruggen heeft geresulteerd in een ruim aanbod van brugdekplanken voor verschillende toepassingen. In Nederland wordt al vele jaren gebouwd met de krafton profielen (veel verkocht is het GVK Koker Profiel) en brugdekplanken. Keuringen volgens Bouwbesluit, Europese Wetgeving, NEN, DIBt, TNO, enz. zijn hierbij van belang om de kwaliteit te garanderen.

In deze keuringen liggen de waardes vastgelegd ten aanzien van voertuigbelastingen, rem- en wiellasten, doorbuiging, enzovoort. De krafton GVK planken halen de hoogste waardes en ten opzichte van onze concurrenten onderscheiden wij ons door de constante, hoge kwaliteit die wordt gewaardeerd met de vele certificaten en toelatingen. Een Speciale en veel verkocht Profiel is de GVK Buis Profiel.

 

Wij produceren zes verschillende typen GVK brugdekplank voor de Europese markt.

Voor de Duitse markt bieden wij momenteel 4 van de 6 planken aan met DIBt-toelating. Deze toelating is noodzakelijk om in Duitsland aan de voorwaarden van bruggenbouw te kunnen voldoen. Onze planken krafton 500.55, krafton 500.40, krafton 256.40 en krafton 400.85 zijn voorzien van de Allgemeine bauaufsichtliche Zulassung (nr. Z 10.9-655) uitgegeven door Duitse Instituut voor Bouwtechniek in Berlijn. Bovendien hebben we ook DIBt-goedkeuring voor 12 montagemethoden, die in-house zijn ontwikkeld.

 

 

Wij bieden u de hoogste kwaliteit glasvezelversterkte kunststof brugdekdelen die er op de Europese markt verkrijgbaar zijn!

De verschillende soorten planken variëren in grootte en sterkte, waarbij de Krafton 500.55 de krachtpatser van de planken met DIBt is, met een ongeëvenaarde puntbelasting van 10 kN ( op 100x100mm). Deze plank is een topkeuze als het gaat om intensief gebruikte voetgangers- en fietsbruggen. Natuurlijk kan dit brugdek ook worden bereden door service-, dienst- of reddingsvoertuigen tot 12 ton (12.000kg).

Voordelen van GVK brugdekplanken

De kracht van glasvezelversterkte kunststof brugdekplanken is samen te vatten in een aantal kenmerken:

 • Eenvoudige montage
 • Goed Uvbestendig
 • Zeer geringe uitzettingscoëfficiënt, vergelijkbaar met staal en beton
 • Vormvast
 • Bestand tegen chemicaliën en strooizout
 • Zeer lange levensduurMinimaal onderhoud
 • CorrosiebestendigLage milieuimpact
 • Installatie mogelijk op hout, staal of glasvezelversterkte kunststof onderconstructie

 

Voordelen van krafton® GVK brugdekplanken

 • Alle brugdekplanken in krafton® assortiment zijn doorberekend, doorontwikkeld en voorzien van een plankspecifieke rapportage.
 • Planken en materialen worden affabriek geleverd, zonder tussenkomst van distributeurs
 • Alle planken worden, projectspecifiek, op maat vervaardigd, zowel in lengte als in zaaghoekAlle bevestigingsmaterialen worden samen met de planken geleverdKortom, uw bestelling omvat een compleet, op maat gemaakt, bouwpakket voor uw brugdek.
 • Planken worden voorzien van een door u gekozen TÜVgecertificeerde slijtlaag (R12-R13)
 • Deze topkwaliteit slijtlaag is getest op duurzaamheid, antislip en esthetiek
 • Slijtlagen zijn verkrijgbaar in vele verschillende (RAL)kleuren
 • De brugdekplanken zijn verkrijgbaar in meerdere kleurenkrafton planken zijn recyclebaar en hebben krafton terugnamegarantie

 

Met krafton® GVK planken zijn al bruggen gebouwd in parken, steden en bossen, waarmee snelstromende beken, rivieren of stille vijvers overbrugd worden. Ook overbruggen wij snelwegen met onze GVK brugdekplanken, zoals de indrukwekkende voetgangers- en fietsbrug over de A73 bij Venlo naar de Floriade 2012 . Wij leveren ook GVK planken voor steigers in jachthavens, voor terrassen en wandelpaden langs rivieren, voor balkons van appartementen, voor trappen, enzovoort.

Onderhoudsarme GVK brugdekplanken

met eenvoudige montage krafton® GVK brugdekplanken hebben een zeer lange levensduur en onderhoudsvrijheid. Dankzij de eigenschappen van het GVK-materiaal hebben de planken ook een zeer hoge weers- en UV-bestendigheid.

 

Naast deze voordelen zorgen het lage gewicht en de ideale vorm voor eenvoudige, en dus goedkope, montage ter plaatse. Glasvezelversterkt kunststof (GVK) is met zijn uitstekende materiaaleigenschappen voor fiets- en voetgangersbruggen overtuigend beter, ten opzichte van conventionele bouwmaterialen, zoals hout en staal. Het is corrosievrij en vormstabiel, goed bestand tegen chemicaliën, kou en warmte, evenals isolerend en zeer onderhoudsarm.

Krafton® GVK Brugdekplanken

Als alternatief voor staal en hout De GVK-brugdekplanken zijn een milieuvriendelijk alternatief voor hout, staal of beton. De geringe milieubelasting begint al in het productieproces: Tijdens de productie van GVK-profielen wordt heel weinig energie verbruikt en hoeft u zich geen zorgen te maken over verdere klimaatschadelijke houtkap van tropisch hout. Andere voordelen van GVK zijn de lange levensduur van het product. De noodzaak voor extra bewerkingen, die schadelijk zijn voor het milieu, is er niet, denk aan thermisch verzinken, verven of conserveringstechnieken.

 

De materiaaleigenschappen van GVK maken krafton brugdekplanken zeer sterk, duurzaam en onderhoudsarm. In vergelijking met houten bruggen hebben brugbedekkingen uit glasvezelversterkt kunststof een hele reeks doorslaggevende voordelen. Ze zijn veel veiliger, duurzamer en gemakkelijker te onderhouden.

Een ander voordeel is dat ons bedrijf de planken met door TÜV geteste slijtlaag in verschillende korrelgroottes en kleuren levert. Hiermee kunt u niet alleen een veilige brug, steiger of terras bouwen, maar ook één die volledig voldoet aan uw esthetische wensen.

krafton® GVK brugdekdelen

in combinatie met staal en hout Glasvezelversterkt kunststof in de vorm van krafton brugdekplanken kan worden gebruikt in combinatie met een stalen, houten of betonnen onderconstructie, of kan worden gemonteerd op een GVK-onderconstructie.

Bij een brugrenovatie wordt eerst beoordeeld of de huidige onderbouw nog steeds geschikt is of verbeterd kan worden om opnieuw gebruikt te worden. Dit bespaart kosten en tijd. In iedere situatie kunnen de brugdekplanken eenvoudig worden bevestigd met behulp van één van de twaalf krafton® montagemethoden.

krafton® planken in houtlook of asfaltlook-slijtlaag

Wij vervaardigen de krafton® brugdekplanken voor voetgangersbruggen volgens de wensen van onze klanten.

We produceren ze in verschillende kleuren, met als standaard grijs. De planken kunnen ook volledig geproduceerd worden in andere kleuren zoals bruin, antraciet en zwart. Wij hebben grote flexibiliteit, omdat wij de planken in onze eigen productiehal in Heijningen vervaardigen.

Na het produceren van de GVK plank, brengen wij de door de klant gewenste TÜV gecertificeerde slijtlagen aan. Wij doen dit handmatig in onze fabriek. krafton® levert verschillende korrelgroottes van zeer fijn tot grof in vele kleuren. Hiermee kunt u een asfalt-look of een natuurlijke zandkleur krijgen, zodat de brug mooi in het straatbeeld past, in de natuur of in een wandelgebied.

krafton® glasvezelversterkte brugdekplanken

voor veeleisende locaties krafton® composiet brugdekdelen worden ook gebruikt op moeilijk bereikbare plaatsen waar onderhoud lastig is, maar waar hoge eisen worden gesteld aan de kwaliteit, levensduur en veiligheid van de bestrating.

De krafton® GVK brugdekplanken zijn zeer geschikt voor toepassingen in vochtige omgevingen. Denk hierbij aan paden bij recreatieplassen, pieren, bootsteigers, terrassen en ook in gebieden met grote temperatuurverschillen, evenals voor wandel- en fietspaden in natuurgebieden en bijvoorbeeld knuppelpaden. De combinatie met profielen, liggers en dragers van composiet maken dergelijke constructies extra duurzaam.

 

krafton® GVK brugdekplanken zijn een verstandige keuze!

Als u een keuze maakt voor het renoveren van uw bruggen, dan zult u -als het goed is- niet alleen investeringskosten in ogenschouw nemen, maar ook onderhoudskosten. Een analyse van onderhoudskosten op lange termijn zal aantonen dat de totale kosten van een brug met GVK profielen en planken vaak lager zijn dan van bruggen met andere brugdekplanken.

Daarbij komt, dat ook indirecte kosten, die vaak niet meegenomen worden in het totaalplaatje, minimaal optreden met GVK-onderdelen. Denk hierbij aan kosten veroorzaakt door het langdurig blokkeren of afsluiten van wegen voor het construeren van staal- en/of betonbruggen.

 

Lichtgewicht composiet bruggen kunnen volledig op een externe locatie worden geprefabriceerd en vervolgens on-site in één keer worden geplaatst. Dit bespaart veel tijd op de bouwplaats. Ter vergelijking, in aanschaf kunnen GVK brugdekplanken duurder zijn dan houten planken of stalen vloerdelen. Maar als u rekening houdt met alle kosten, kijkend naar een ​​financieel verantwoorde en duurzame oplossing voor het renoveren of nieuwbouwen van uw bruggen, zult u altijd uitkomen op de krafton® GVK brugdekplanken.

krafton is de toekomstbestendige oplossing voor uw bruggen!

krafton® Specialist in Pultrusie

Gedurende de laatste 40 jaar hebben we constant innovaties in polyester en GVK-productie gedaan. Wij vernieuwen voortdurend en onze innovatie worden beloond door kwaliteitscertificeringen en toelatingen van gerenommeerde instanties. Wij garanderen altijd de beste kwaliteit, getest, beoordeeld en toegelaten, voorzien van kwaliteitscertificaten!