Wat geef je iemand cadeau die net in Nederland is komen wonen? Er zijn genoeg ideeën voor mensen die naar het buitenland gaan verhuizen. Zij kunnen altijd cadeaus ontvangen die hen aan Nederland doen laten denken wanneer zij vertrekken. Maar wat is leuk voor mensen die hier juist komen wonen? In deze blog lees je een aantal ideeën.

Keuken

Wanneer er wordt gedacht aan cultuur, is vaak het eten wel één van de eerste dingen waar mensen aan denken. In Nederland hebben wij misschien niet de meeste interessante keuken en gerechten, maar er zijn zeker een aantal spulletjes die goed gebruikt worden die mensen die in Nederland komen wonen misschien niet hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kaasschaaf. Het kan raar lijken, maar dit is niet een internationaal product om in de keuken te hebben. Ook een tostiapparaat of een thee-ei is niet iets wat mensen standaard in de keuken zullen hebben, maar wat zeker wel handig kan zijn.

Dekens en sokken

Het ligt eraan waar de verhuisden vandaan komen, maar manieren om warm te blijven, zoals dekens, sokken en pantoffels, zal niet iedereen in huis hebben. En het is eigenlijk wel een must om te hebben in Nederland. Zeker met de energieprijzen die nog steeds aardig hoog staan en het koude weer wat momenteel de ronde gaat, is het belangrijk om in bezit te zijn van genoeg dekens en pantoffels. Deze kunnen wat meer basic zijn, maar er kan ook gevarieerd worden. Zo zijn er bijvoorbeeld pantoffels in de vorm van klompen, om er een Nederlands tintje aan te geven!

Vlag

Iets waar mensen misschien niet al te snel over na denken, is in het bezit zijn van een Nederlandse vlag. Nederlandse vlaggen zijn vaak items wat mensen gewoon in huis hebben, maar voor buitenlanders die hier komen wonen, kan het een goed cadeau zijn. Vlaggen mag op een aantal dagen in het jaar, maar ze worden vooral gezien op Koningsdag, bij de Nationale dodenherdenking en de Nationale Bevrijdingsdag. Een Nederlandse vlag kopen en hebben is echt wel iets wat erbij hoort voor iedere (nieuwe) Nederlander.

Boeken

En dan de laatste tip: boeken. Er zijn vele boeken over Nederland en de Nederlandse cultuur in allerlei talen geschreven. A Thousand Things about Holland, Why the Dutch are Different of Jip en Janneke zijn allemaal voorbeelden van leuke boeken voor iedereen die in Nederland komt wonen en wat nieuws wil leren of gewoon de tijd wil doden.

Dus laat de house-warming maar beginnen, wij nemen de cadeaus mee!