De draadloze stofzuiger is een gebruiksvriendelijke en flexibele hulp in het dagelijks leven. Hij reinigt elke kamer, elk tapijt en zelfs je auto zonder de vervelende verwarde kabels. Uitgerust met de juiste accessoires verwijdert hij zelfs het fijnste vuil, maar ook dierenharen en huismijten. Met onze grote draadloze stofzuiger test 2021 willen we je helpen de beste draadloze stofzuiger voor jou te vinden. We hebben verschillende modellen bekeken, rekening houdend met verschillende criteria en de belangrijkste feiten voor u samengevat.

  • Snoerloze stofzuigers worden meestal gekocht als tweede stofzuiger omdat ze gemakkelijker en flexibeler in gebruik zijn, maar niet te vergelijken zijn met de prestaties van een conventionele cilinderstofzuiger.
  • De draadloze stofzuiger heeft meestal geen zak. In plaats daarvan heeft het een container die kan worden geleegd. Er zijn dus geen extra kosten.
  • Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende modellen. De kruimelzuiger, waarmee moeilijk bereikbare oppervlakken gereinigd kunnen worden, en het vloermodel, dat geschikt is voor grote oppervlakken.

Gewicht

Draadloze stofzuigers zijn veel lichter dan gewone huisstofzuigers met snoer. Dit draagt ​​bij aan het bedieningsgemak en ontlast de rug. Zo’n stofzuiger weegt meestal tussen de 2,4 en 3,8 kilogram. Je neemt hem gemakkelijk elke trap op.

Batterij vermogen

Een van de belangrijkste criteria bij het kopen van een draadloze stofzuiger zijn de prestaties van de batterij. Let bij het maken van je keuze goed op hoe lang de accu meegaat en hoe lang de stofzuiger weer volledig moet worden opgeladen. Let bij het kopen op lithium-ionbatterijen. Ze zijn beter en gaan langer mee. Houd er zeker rekening mee dat fabrikanten meestal adverteren met de duur op het laagste niveau. Bij het gebruik van de stofzuiger zult u echter waarschijnlijk een hoger vermogensniveau gebruiken. De batterij gaat dus niet zo lang mee. Als de provider stelt dat de batterij 60 minuten meegaat, kan deze op het hoogste niveau vaak maar amper 15 minuten mee. Maar er zijn uitzonderingen. Sommige draadloze stofzuigers houden het 40 minuten uit op het hoogste niveau. Gebruik de informatie van de verkoper als richtlijn. Er zijn er ook die realistische informatie geven. Een goed teken is als je naast de looptijd ook aangeeft op welk niveau dit van toepassing is.

Energieverbruik

De maat waarmee het stroomverbruik wordt gemeten, is wattage. Veel mensen denken ten onrechte dat dit ook bepalend is voor de zuigkracht. Dit is echter niet het geval. De Stiftung Warentest heeft dit met een reeks tests weerlegd. Toch moet men bij het kopen op het stroomverbruik letten. Het EU-energielabel dient als hulpmiddel. We raden aan om een ​​stofzuiger te kiezen die niet slechter is dan energie-efficiëntieklasse A. Door nieuwe wetten hoeft de energieklasse voor nieuwe apparaten niet meer door de fabrikanten te worden gespecificeerd. Dus als je een label niet kunt vinden, noteer dan gewoon: “Hoe lager het wattage, hoe lager het stroomverbruik. Draadloze stofzuigers verbruiken over het algemeen minder watt dan gewone stofzuigers.

De beste draadloze stofzuiger met een goede prijs-kwaliteitverhouding

Als je wilt weten welke stofzuigers het beste uit de bus komen, kijk dan in onze beste stofzuiger 5top.