Elektrische auto’s worden steeds populairder bij zowel bedrijven als particulieren. Onder stekkerauto’s verstaan we voertuigen die helemaal elektrisch zijn en geen emissie veroorzaken en ook plug-in hybrides. Dit zijn auto’s die wel nog een brandstofmotor hebben, maar ook voor deel elektrisch rijden. Ondanks de toegenomen populariteit van eletrische auto’s en hybride auto’s bestaat nog steeds het overgrote deel van de auto’s uit auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Wel is de meerderheid van het aantal nieuw verkochte auto’s deels of volledig elektrisch. Dit was eerder nog niet het geval. Niet alleen bij de nieuwe auto’s, maar ook bij occassions worden volledig elektrische auto’s steeds meer verhandeld. Ook op de occasion markt is te merken dat er minder vraag naar diesel auto’s is. 

Onderhoud elektrische auto

Naast de aankoop van een elektrische auto, denken we vaak ook na over het onderhoud en service van de aangekochte auto. Onderhoud en service van een elektrische auto zijn duidelijk anders dan bij een traditionele verbrandingsmotor. Ze hebben geen uitlaat, versnellingsbak of bougies. Ook heeft een elektrische auto een accu in plaats van een brandstofmotor. Hierdoor zijn er minder bewegende onderdelen, dus minder slijtbare delen. Maar hoeveel onderhoud heeft een elektrische auto nou nodig? Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig dan een brandstofauto, dat is in ieder geval wel duidelijk. De aandrijving van een elektrische auto bestaat uit een elektromotor, een omvormer en een lader. Het traditionele onderhoud bestond vroeger uit motorolie vervangen. Maar dit is bij een elektrische auto niet nodig, bij een elektrische auto is het meer een inspectieservice en wordt bijvoorbeeld het interieurfilter vervangen en de remvloeistof. Verder is de wettelijke verplichte APK gelijk aan het schema van een brandstofauto. 

Douwe de Beer 

Wil jij je elektrische auto een onderhoudsbeurt geven? Dan is utocentrum Douwe de Beer is dé plek. Voor zowel elektrische als hybride auto’s. Verder zijn ze ook aangesloten bij EDGe mobility, dit is het keurmerk en kenniscentrum op het gebied van elektrische en hybride auto’s. Hierdoor beschikken ze over alle kennis, apparatuur en vaardigheden wat betreft elektrisch rijden. Van verkoop tot aan onderhoud en service. Bij Douwe de Beer ben je aan het juiste adres. Alle monteurs zijn speciaal opgeleid en hebben toegang tot aanvullende originele fabrikanten informatie. Ook voor onderhoud tesla kan je bij ze terecht. Zo krijgt je Tesla het onderhoud wat nodig is. De belangrijkste controlepunten bij een Tesla zijn de HV-batterij, diagnostische codes en actieve/oude meldingen, airconditioning, remmen, vloeistoffen, onderstel en alle gebruikelijke controles.