Waarom ga jij op reis? Ben je toe aan je langverwachte, ontzettend verdiende zonvakantie? Of ga je juist eindelijk op voetbalreizen Liverpool, of voetbalreizen Barcelona, of beide? Op wat voor reis je ook vertrekt, ik wil wedden dat er nog een aantal vragen zijn die je jezelf niet hebt gesteld. Om te zorgen dat je helemaal voorbereid op reis gaat en niet halverwege voor nare verrassingen komt te staan met je voetbalreizen Liverpool; lees gauw mee!

 

Ontspan jezelf 

 

De eerste belangrijke vraag om jezelf te stellen voordat je op reis gaat, van kampeertripje tot zonvakantie tot sportreis, is: hoe kom jij tot rust? Hoe ontspan jij normaalgesproken als je even wil ontsnappen aan het dagelijks leven? Wanneer je iemand bent die het liefst uren in de natuur verdwijnt en alles eruit wandelt, is hoogstwaarschijnlijk een luxe resort waar alles voor je gedaan wordt niks voor jou. Als je echter iemand bent die heel graag nieuwe plekken, culturen en mensen ontdekt, moet jij juist vooral niet de natuur in. Weten hoe je graag reist én hoe je graag ontspant is essentieel om erachter te komen hoe je het best een reis voor jezelf kan boeken. Het selecteert eigenlijk de bestemmingen al voor je, om ervoor te zorgen dat je niet op een reis gaat waar je eigenlijk helemaal niet tot rust kan komen en niet kan doen wat je eigenlijk graag doet op reis. Denk hier dus over na, én vraag het ook aan je eventuele reisgenoten. Als jullie namelijk allemaal volledig andere wensen hebben van een vakantie of andere reis, is dat wellicht een probleem. Voer in ieder geval het gesprek!

 

Bestemmingsgericht

 

Je weet hoe je ontspant, je weet hoe je reisgenoten ontspannen, je weet wat voor reis je wil… nu nog bepalen waarheen! De bestemming wordt, als het goed is, grotendeels al gedicteerd door wat jij en je reisgenoten fijn en leuk vinden om te doen op reis en hoe jullie dus ontspannen. Als je een fan bent van hitte en natuur, zijn bestemmingen als Spanje, Australië, Zuid-Afrika en ergens in Zuid-Amerika een goed idee, maar als je niet tegen hitte kan maar wél wil wandelen moet je juist naar het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen of Canada. Twee natuurmensen, maar al hele andere lijsten enkel vanwege een verschil in hittevoorkeur. En als je van voetbal houdt moet je uiteraard naar plekken waar dat veel gespeeld wordt, zoals voetbalreizen Liverpool of voetbalreizen Barcelona. 

 

Veel plezier op reis!