Vraag je je af wat je in het dagelijks leven met Bitcoin kunt doen? Ons artikel gebruikt alledaagse voorbeelden om u de vele mogelijke toepassingen te laten zien. De meeste mensen gaan ervan uit dat Bitcoin alleen interessant is voor handelaren of de grote vissen van de financiële sector. In feite biedt Bitcoin u veel meer dan kortetermijnwinsten. Cryptocurrencies zijn innovatief en kunnen in het dagelijks leven op verschillende manieren worden gebruikt.

Bitcoin als betaalmiddel

Bitcoin wordt sinds zijn uitvinding gebruikt als betaalmiddel. Op 22 mei 2010 gebruikte de ontwikkelaar Laszlo Hanyecz voor het eerst Bitcoin om voor een product te betalen. Destijds kocht Hanyecz twee pizza’s van Papa John’s voor 10.000 BTC. Als Hanyecz de transactie tegen de huidige prijzen zou uitvoeren, zouden de twee pizza’s bijna een half miljard euro kosten.

Deze eerste Bitcoin-transactie heeft ertoe geleid dat de cryptogemeenschap op 22 mei tot op de dag van vandaag Bitcoin Pizza Day viert. Deze “belangrijke” dag is er om te herinneren aan het pionierswerk dat het destijds was om iets met Bitcoin te betalen. Vandaag, slechts 10 jaar later, ziet de wereld er heel anders uit: ondertussen bieden tal van retailers Bitcoin aan als betalingsoptie. Begin 2021 besloten de twee grote betalingsdienstaanbieders Visa en Paypal zelfs om Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Ook Tesla-oprichter en crypto-memekoning Elon Musk maakte in 2021 bekend dat het nu ook mogelijk is om een ​​Tesla te kopen met Bitcoin. Dus Bitcoin is slechts een betaalmiddel voor de echt grote vissen? Niet juist.

Ondertussen adverteren tal van kleine en middelgrote handelaren dat betalingen met Bitcoin bij hen mogelijk zijn. Op Coinmap krijg je een praktisch overzicht van waar je al kunt betalen met cryptovaluta of een cryptogeldautomaat kunt vinden. Of het nu gaat om koffie of een heerlijke snack bij de Chinese snackbar, veel lokale winkels accepteren inmiddels Bitcoin-betalingen.

U kunt ook op een ontspannen manier uw volgende vakantie boeken en vervolgens betalen met Bitcoin zonder dat u een cent van uw traditionele rekening hoeft aan te raken. U ziet: Of het nu gaat om vluchten, eten of accommodatie – met cryptocurrency kunt u al meer betalen dan u denkt. Naast deze vrij korte termijn genoegens, heb je met cryptovaluta ook de mogelijkheid om je toekomst duurzaam te verbeteren. Bitcoin wordt door steeds meer onderwijsinstellingen over de hele wereld als betaalmiddel geaccepteerd. Misschien valt je eerste stap in de cryptowereld samen met omscholing en een herstart van je carrière?

Oké, toegegeven: cryptocurrencies hebben de mainstream nog niet helemaal bereikt. Dat betekent echter niet dat er in de echte wereld nog steeds geen toepassingen voor Bitcoin zijn. Zodra u met Bitcoin betaalt, steunt u niet alleen een bedrijf of koopt u een product. Je steunt de crypto-revolutie die vraagt ​​om een ​​rechtvaardiger financieel systeem voor iedereen.

Bitcoin als een belegging

Het feit dat Bitcoin wordt verhandeld op de internationale cryptomarkten is voor de meesten waarschijnlijk niets nieuws. In de afgelopen jaren is de Bitcoin-prijs onderhevig geweest aan enorme schommelingen, wat betekent dat sommige handelaren extreem hoge winsten hebben kunnen behalen door slim te kopen en verkopen. Vergeleken met aandelen (waar het niet ongebruikelijk is dat beleggers tot 80% van hun geld verliezen), heeft Bitcoin een beslissend voordeel: de hoeveelheid Bitcoin is beperkt.

Toen Nakamoto Bitcoin ontwierp, beperkte hij de hoeveelheid Bitcoin die ooit bestond tot 21 miljoen. Dit kleine detail is het beslissende voordeel ten opzichte van aandelen of andere valuta. Door de harde bovengrens van 21 miljoen munten kan de totale hoeveelheid Bitcoin nooit kunstmatig worden verhoogd. En dat betekent dat de Bitcoin-prijs nooit kunstmatig kan worden opgedreven. Bitcoin is dus digitaal schaars. Beleggers proberen vervolgens zoveel mogelijk Bitcoin te kopen, wetende dat de voorraad uiteindelijk opraakt. En als gevolg daarvan schieten de Bitcoin-prijzen omhoog.

Bitcoin heeft al historische rendementen behaald, en dat zie je dagelijks aan de Bitcoin koers euro, dus de koers ten opzichte van de euro.. Met een investering van $ 1000 in 2011 zou je op dit moment een totaal rendement hebben gerealiseerd van 6872980,737%. Dat zou meer dan $ 68.730.807 zijn. Op dit moment kan men alleen speculeren over de Bitcoin-prijs op lange termijn. Aangezien de acceptatie blijft toenemen en de hoeveelheid Bitcoin beperkt is, gaan veel analisten ervan uit dat de Bitcoin-prijzen het potentieel hebben om extreem te blijven stijgen.