Ook in 2021 blijven onze tuinmeubelen grijs. Deze trend is op dit moment niet te stoppen. Waarom? Grijs is tijdloos en prachtig te combineren met andere kleuren. De “felle” kleuren zorgen voor de nodige individuele touch in het volgende tuinseizoen. Deze omvatten vooral verschillende tinten geel tot oranje. Het motto voor het kleurenschema zou daarom “kleurrijk op grijs” kunnen zijn.

Om deze combinatie stijlvol te integreren in je eigen tuinontwerp hoeven we niet alleen te kijken naar de klassieke grijze meubelen met de tuintafel en stoelen. Een andere manier om wat meer kleur in de tuin te brengen is met een parasol. Vooral in de zomer raakt de zon door klimaatverandering genadeloos op onze huid. Het is uitermate aan te raden om je even terug te trekken onder een schaduw ertussen. Maar ook de parasols zijn geëvolueerd. Zonneschermen kunnen in de tussentijd hele voortenten vervangen en nog individueler aanpassen aan uw eigen behoefte of de stand van de zon.

De moderne luxe parasols zijn met minimale inspanning te bedienen en garanderen dankzij de pendelparasol meer bewegingsvrijheid. Een hoog niveau van zonwering maakt uiteraard deel uit van het totaalpakket. Wie de voorkeur geeft aan een permanente schaduwhoek die ook bescherming biedt tegen andere weersomstandigheden, kan kiezen voor een paviljoen. Vooral paviljoens met textiele daken zijn hier bekend.

De nieuwe paviljoens met metalen daken zijn echter veel robuuster. Deze zijn niet alleen bestand tegen sneeuw, maar ook tegen hagel. Zo’n paviljoen beschermt zowel tuinmeubelen als mensen en geeft je eigen tuin nog meer pit. Parasols en paviljoens zijn echter slechts twee van de vele manieren om uw tuinparadijs thuis te cultiveren en individueel in te richten. De vierde grote trend in onze samenleving komend jaar – ook in tuinontwerp.

Waarom probeert u niet eens een “doe-het-zelf-vakantie” in uw eigen tuinparadijs?

Heeft u al een idee voor een investering in uw tuin? Meer aandacht voor het milieu? Het comfort verhogen? Het ruimteprobleem aanpakken of zorgen voor het kleurontwerp van de tuin? Komend jaar zijn er genoeg redenen om je eigen tuin blijvend te upgraden om zoveel mogelijk happy hours in je eigen rijk door te brengen. Investeer eenmalig in uw tuin en verzeker uzelf zo van een verleidelijk voordelige thuisvakantie voor vele jaren. We zijn nu immers in de twintig: zo niet nu, wanneer dan wel?