Nu weet je echt hoe lang het perfecte ei in een pan moet koken. Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om eieren te koken?

Kook eieren in de eierkoker: de gemakkelijkste en gemakkelijkste manier om eieren te koken.

Door vele praktische functies zoals timerinstelling en warmhoudfunctie werkt het koken van eieren hier bijna vanzelf. Het maakt niet uit of het een zacht ei met vloeibaar eigeel is of een heel hardgekookt ei met kruimelig eigeel.

Kook eieren in de waterkoker:

Heb je ooit je ontbijtei gekookt in de waterkoker? Wat zogenaamd grappig klinkt, kan echt werken. Het is belangrijk dat de waterkoker geen zichtbare verwarmingselementen heeft. Voor een zachtgekookt ei laat je het ei gewoon 4-5 minuten koken. Een hardgekookt ei uit de ketel duurt daarentegen 8-10 minuten. Omdat veel waterkokers na het koken automatisch uitschakelen: schakel de waterkoker gewoon steeds weer in.

Eieren koken in de magnetron: werkt het?

Toegegeven, we waren zelf ook een beetje verrast, maar het werkt. Het is het beste om het water in de waterkoker vooraf te verwarmen. Vervolgens doe je het water en de eieren in een magnetronbestendige kom. Tip: Voeg een snufje zout toe aan het kookwater om te voorkomen dat de eieren barsten. Als het water voorgekookt is, moeten de eieren 10-12 minuten in de magnetron.

Wees voorzichtig wanneer u de container uit de magnetron haalt, deze zal erg heet zijn.

We raden aan om eieren in een pan of in een eierkoker te koken. Eieren doorboren voor het koken, zodat ze niet barsten? Keer op keer hoor je dat de eieren aan één kant moeten worden gepikt voordat ze worden gekookt, zodat ze niet barsten.

Maar is dat ook echt zo? Over de reden waarom sommige eieren tijdens het koken openbarsten, verschillen de meningen. Aan de ene kant kan het komen doordat de kleine luchtbel in de eieren tijdens het koken uitzet en de schakelaar daardoor barst. Veel waarschijnlijker is echter de theorie dat de schaal, die zeer fijn en delicaat is, de temperatuurverandering niet stopt en de schaal daarom openbarst. Zelfs een klein prikje in de eieren kan dit niet voorkomen.

Een experiment met enkele duizenden eieren, waarvan de helft werd gepikt en de andere helft niet, kon geen significante verschillen in barsten vinden. Ongeveer 10% van alle eieren barst tijdens het koken, ongeacht of ze zijn doorboord of niet.