Wie kent de verwachting niet als het weekend voor de deur staat en daarmee twee dagen vrij om te relaxen in je eigen tuin! Om optimaal van deze dagen te kunnen genieten, ontbreken er maar een paar ingrediënten voor jouw geluk. Met onze tips zullen je collega’s maandag versteld staan ​​van hoe ontspannen je eruitziet. Op de vraag of je spontaan bent vertrokken, kun je vol vertrouwen antwoorden: “Nee, veel beter: ik was thuis op vakantie”.

De koningin van de zomer voor volledige ontspanning

Zodat de juiste vakantiestemming in uw huis kan ontstaan ​​- of het nu op het balkon, in de tuin of op het terras is – vormen de perfecte meubels de basis voor uw oase van welzijn. En als het om dat absolute vakantiegevoel gaat, kun je niet om de koningin van het buitenmeubilair heen: de tuinligstoel. Geen enkel ander meubelstuk vangt de ontspanning van een vakantie op zo’n perfecte manier – vaak beter dan een hectische en stressvolle reis. Iedereen verstaat echter iets anders onder een perfecte vakantie, dus niet elke ligstoel is ideaal voor persoonlijke behoeften. Wij geven u graag een beknopt overzicht van het veelzijdige aanbod aan tuinstoelen, zodat u uw vakantieparadijs individueel kunt vormgeven en met een heerlijk zomers drankje het dagelijkse leven achter u kunt laten.

Duizend-en-een ligstoelen

Er zijn veel aspecten die – vooraf goed overwogen – u zullen helpen bij het vinden van uw droomligbed. Tuinstoelen verschillen niet alleen in gewicht, maat, materiaal en design. Er zijn veel soorten die kunnen worden ingedeeld naar doel, comfort en variabiliteit. Hier zijn een paar nuttige vragen, zodat u 100 procent tevreden zult zijn met uw ligbed:

  • Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar?
  • Wilt u uw ligstoelen het hele jaar buiten laten staan ​​of plaatsbesparend opbergen?
  • Gebruikt u het ligbed ook voor een kampeervakantie?
  • Hecht u waarde aan verschillende verstelbare rugleuningen?
  • Liever een ergonomische vorm?

Hoe meer ruimte u ter beschikking heeft, hoe praktischer tuinstoelen met wielen zijn. Dit type categorie is vaak gemaakt van plastic. Dankzij het materiaal overtuigen de ligstoelen door hun lage gewicht en kunnen ze daarom gemakkelijk naar een andere plek worden verplaatst – ideaal voor grote tuinen. Natuurlijk zijn er ook rolbedden van andere weerbestendige materialen, zoals het rolbed Romeo van MBM van gepoedercoat ijzer. Het uitgebreide, handgemaakte frame is 5-voudig verstelbaar en stelt u in staat uw ideale zit- en lighouding te vinden. Opvouwbare en stapelbare ligstoelen zijn met name geschikt voor kleinere tuinen. De klassieke opvouwbare ligstoelen zijn dankzij hun vouwfunctie bijzonder eenvoudig op te bergen.

Modellen met een verstelbare rugleuning zijn uiterst comfortabel. Tot de klassiekers behoren ook stapelbedden. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen ze heel gemakkelijk worden gestapeld en herschikt en zijn ze daarom vaak licht van gewicht. Ideaal als u de ruimte wilt vrijmaken en voor andere doeleinden wilt gebruiken. Modellen met rasterrails maken een bijzonder ontspannen zit- en lighouding mogelijk. Voor kleinere balkons zijn zogenaamde relaxstoelen met meervoudig verstelbare voet- en rugleuningen ideaal. Je kunt ook eens kijken naar de modellen van verleden jaar, die je vaak goedkoop bij de loungeset outlet kunt vinden.

Deze fauteuils zijn niet alleen ruimtebesparend, ze bieden u naast een comfortabele zithouding ook de mogelijkheid om te gaan liggen waarin u geen concessies hoeft te doen aan comfort. Als alternatief zijn ook zogenaamde wellness-ligstoelen een optie. Deze relaxfauteuils zijn bijzonder verlaagd in het heupgedeelte en bieden u daarom een ​​hoog comfortniveau en zien er ook goed uit op het terras en balkon. Ben jij een gepassioneerd zonaanbidder? Dan zijn ligstoelen een perfecte optie voor jou.

De ligstoelen zijn voornamelijk gemaakt van hardhout, zoals teak of acacia. Afhankelijk van het model kunnen ook het hoofd- en voeteneinde worden verplaatst en kunnen de rugleuningen relatief ver worden versteld, zodat niets uw zonnebaden in de weg staat. Ontspanning en comfort worden echter niet alleen bepaald door de vorm en verstelbaarheid van de rugleuningen. Ook materiaal, zithoogte en bekleding en bedkussens spelen een rol. De nodige zonbescherming mag natuurlijk niet ontbreken. U kunt er dus niet omheen met parasols, die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan maten en uitvoeringen. Zo blijf je zelfs bij de hoogste temperaturen koel.