Alle echte mannen hebben een gevoelige kant. Maar als het in jouw geval het gezicht is tijdens het scheren, is er een oplossing. De volgende tips helpen u de juiste manier te vinden om uw gevoelige huid voorzichtig te scheren. Zodat uw huid snel weer net zo sterk aanvoelt als u.

Scheren & gevoelige huid – geen goede combinatie?

Je bent niet de enige als je een gevoelige huid hebt na het scheren. 60 procent van alle mannen merkt dat hun huid licht geïrriteerd reageert op een scheerbeurt. Dit komt omdat je tijdens het scheren vaak meerdere keren over hetzelfde gebied zult gaan. En dat belast vooral de huid van kin en nek. Als je je gezicht verzorgt, een elektrisch scheerapparaat voor de gevoelige huid gebruikt en een paar eenvoudige tips volgt, is dat geen probleem. Huidverzorging? Heeft “de mens” het nodig? Zelfs met een scheermes dat is ontworpen voor de gevoelige huid, is het belangrijk om je huid schoon en gezond te houden.

Onzuiverheden zoals dode huidcellen en talg kunnen bij het scheren extra wrijving en ontstekingen veroorzaken. Gebruik een keer per week een gezichtsreinigingsborstel om onzuiverheden te verwijderen en de bloedtoevoer naar de huid te stimuleren. Dit bevordert de vernieuwing van je huid. Een milde vochtinbrengende lotion helpt ook om uw huid gezond te houden, waardoor problemen met scheren worden voorkomen. In de zomer kun je een verzorgingsproduct gebruiken met een zonbeschermingsfactor. Want een huid die al gestrest is door fel zonlicht, komt graag in opstand als ze een scheerbeurt moet doorstaan.

De vraag van alle vragen: nat of droog scheren voor een gevoelige huid?

Een natte scheerbeurt kan verfrissend zijn. We raden echter aan om een ​​waterdicht elektrisch scheerapparaat te gebruiken voor de gevoelige huid, omdat de blootliggende mesjes van een handmatig scheermes wrijving veroorzaken en in het ergste geval tot snijwonden kunnen leiden.

Daarom is naar onze mening een droge scheerbeurt meer geschikt voor je gevoelige huid. Want zelfs het beste scheerschuim voor de gevoelige huid kan stoffen bevatten die irritatie veroorzaken. Ongeacht of je je nat of droog wilt scheren, scheerschuim en -gels moet je vermijden. Investeer in plaats daarvan in een goed scheerapparaat voor de gevoelige huid – een elektrisch scheerapparaat met een wrijvingsarme, afgeronde scheerkop. Het beste scheerapparaat is dus een scheerapparaat waar je zowel na als droog mee kunt scheren, en daar zijn er diverse van te koop.