De meeste automobilisten gebeurt het wel eens: u rijdt schade. Hoe vervelend het ook is, u bent niet alleen in uw perikelen. Over het algemeen valt de schade mee, en kunt u ervoor kiezen om de schade verder niet te laten repareren. Dit is vaak het geval als je bijvoorbeeld tegen een klein paaltje of een boompje aan bent gereden tijdens het inparkeren. In andere gevallen is er meer schade en wilt u graag van de auto af. Het proces van een schadeauto verkopen is tegenwoordig vrij simpel en wij helpen u in dit artikel op weg.

Is dit het einde van de auto?

De eerste stap is altijd om even te kijken naar de ernst van de schade. In veel gevallen kunt u met de blikschade naar een garage gaan die de schade voor u beoordeelt om te kijken in hoeverre de schade herstelbaar is tegen een redelijke prijs. De kosten van de reparatie worden doorgaans vergeleken met de dagwaarde van de auto. Op het moment dat de kosten van de reparatie de kosten van de dagwaarde van de auto overstijgen dan spreken we van een total loss. Dat betekent niet dat de auto niet gerepareerd kan worden. In principe is een auto altijd wat repareren met nieuwe onderdelen. Het heeft echter geen zin als 95% van alle onderdelen vervangen moet worden. In sommige gevallen kiest men er toch voor om een total loss auto te laten repareren. Bijvoorbeeld omdat men veel sentimentele waarde aan de auto hecht en deze graag wilt blijven rijden. In de meeste gevallen zal men er bij een total loss situatie voor kiezen om de auto weg te doen. In dat geval is het tijd om te zoeken naar een goed bedrijf dat uw auto kan inkopen, want u kunt er vaak nog wel wat voor krijgen. 

Neem contact op met een inkoper

Is de auto total loss? dan is het tijd om contact op te nemen met een bedrijf dat zich bezighoudt met de inkoop sloopauto. Deze bedrijven kijken vaak naar de waarde van de onderdelen en in hoeverre ze werk hebben aan deze auto ten opzichte van de opbrengsten. Een goede inkoper zal altijd een eerlijk advies uitbrengen afgestemd op uw situatie. Zorg ervoor dat u niet teveel beslissingen neemt gebaseerd op de emotionele waarde die u hecht aan uw auto, en probeer zo rationeel mogelijk beslissingen te nemen in dit proces.