Steeds meer mensen kiezen voor elektrische vloerverwarming en dat is niet voor niets. Vloerverwarming is niet alleen voordeliger dan de traditionele CV verwarming, maar biedt nog veel meer aantrekkelijke voordelen. Voordat je dit type verwarming wilt plaatsen is het goed om te weten dat het niet voor iedere vloer geschikt is. Wil je weten of jouw vloer geschikt is voor deze verwarming? Hier lees je alles wat je moet weten!

Geschikte vloeren voor vloerverwarming

Wanneer is het wel mogelijk om voor vloerverwarming te kiezen? Je kunt dit onder andere aanleggen onder een betonvloer, vloeren van natuursteen, keramische tegels en keramisch parket. Wil je heel graag een gietvloer in je woonkamer? Ook dan is het goed om te weten dat je elektrische vloerverwarming hier heel goed mee kunt combineren. Een andere optie is de keuze voor speciale vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Ongeschikte vloeren vloerverwarming

Niet iedere vloer is even geschikt voor vloerverwarming. Onder andere met laminaat en houten vloeren is het belangrijk om eerst te controleren of dit mogelijk is. Het is niet onmogelijk om dit te combineren, maar bij een echte houten vloer is het goed om te weten dat je de temperatuur geleidelijk moet houden. Hout leeft en het zal krimpen of uitzetten als reactie op de temperatuur. Ook bij laminaat moet je uitkijken met schommelingen in de temperatuur.

Elektrische vloerverwarming brengt heel wat voordelen met zich mee. Het is niet alleen goed betaalbaar, maar het zorgt ook voor aangename warmte in je woning, op alle gewenste plekken in huis. Daarnaast ben je ook verzekerd van meer ruimte: je hebt geen last van radiatoren die in de weg zitten. Ook voor kinderen is een vloerverwarming een stuk veiliger!