Planten en bloemen zijn onder veel mensen erg populair. Ze zijn vaak mooi, hebben enorm felle en aantrekkelijke kleuren en bovendien ruiken ze ook nog eens lekker. Veel mensen hebben daarom hun hobby gemaakt van het verzorgen en onderhouden van hun eigen planten. Dit kan gaan om een enkele bos bloemen die ze voor hun verjaardag hebben gekregen, maar sommige mensen hebben tegenwoordig bijna hun eigen bloementuin. De verzorging van planten wordt vaak erg leuk gevonden en het laten groeien van nieuwe planten is ook nog eens goed voor het milieu. Maar hoe verzorg je planten het beste en wat moet je hiervoor allemaal weten?

 

Tips voor beginners

Wanneer je behoefte hebt aan wat vrolijkheid, kleur en sfeer in of rondom het huis, is het kopen van planten een optie die bij veel mensen erg bevalt. Het verzorgen van de planten is echter wel iets wat veel tijd kost en ook niet makkelijk is wanneer je er niks van weet. Elke plant heeft andere behoeftes en dit gaat verder dan alleen het geven van water. Zo hebben sommige planten behoefte aan veel zonlicht, terwijl andere planten beter groeien wanneer ze de hele dag in de schaduw staan. Er zijn planten die een heel jaar buiten kunnen staan omdat ze bestand zijn tegen het weer en wind van alle jaargetijden, terwijl je andere planten weer binnen moet hebben staan tijdens de winter. Om ziektes en andere ongevallen bij je planten te voorkomen, is het handig om voor een goede aanvoer van lucht te zorgen en dode onderdelen van de plant weg te halen.

 

Hoe kom je aan de planten?

Er zijn verschillende manieren om aan planten te komen. Planten kopen in tuincentra is een van de gemakkelijkste manieren om aan planten te komen. De meeste tuincentra hebben een ruim aanbod van verschillende soorten planten, zowel bloemen als groente- en fruitplanten. Soms zijn er plantenmarkten in de buurt waar lokale boeren en tuinders hun planten verkopen. Dit kan een leuke manier zijn om aan planten te komen en tegelijkertijd lokale ondernemers te steunen. Er zijn tal van online winkels waar je planten kunt kopen. Zoek naar een winkel die planten verkoopt die geschikt zijn voor jouw klimaat en omgeving. Online hebben ze vaak een groot aanbod. Een populaire plant is bijvoorbeeld de ficus kamerplant, maar je kan ook de pachira aquatica kopen. Kortom genoeg aanbod en plekken waar je aan planten kan komen.