Ga jij eindelijk je jaren ’30 woning verbouwen? Of heb je net een nieuw huis gekocht met de intentie om dat nog eens structureel te veranderen? Wat voor verbouwing er ook op de planning staat, je vraagt je misschien nogal wat dingen af. Hoe werkt het kopen van gereedschap, en hoe koop je het juiste gereedschap van Milwaukee? Én voor welke dingen is het beter om iemand in te huren? 

Het grote plan

Allereerst is het goed om een plan te maken. Dat is met de meeste dingen in het leven zo, en zo ook met verbouwen. Denk goed na over de ontevredenheden in je huis; of in ieder geval, de dingen die je anders wil. Wil je bijvoorbeeld meer natuurlijk licht in je huiskamer, en moet daar een muur of twee voor wijken om plaats te maken voor een uitbouw met een serre, waar altijd precies tussen twaalf en drie de zon op staat? Of wil je niet eens heel veel groots veranderen aan je ruimtes, maar vooral meer ruimte creëren voor je gadgets (zoals schuivende panelen waarachter je je televisie kan verbergen) en meer opbergruimte? Welke verbouwing het ook is en hoe heftig die ook gaat zijn, zorg ervoor dat je precies weet wat je wil. Laat desnoods ook mensen die meer verstand hebben van klussen en verbouwen, meekijken. 

Helpende handen

Over mensen die meer verstand hebben van klussen en verbouwen gesproken; wie huur je in? Huur je überhaupt iemand in? Het ligt natuurlijk aan je eigen expertise, aan die van je vrienden en kennissen en die ene gekke oom, én aan de complexiteit van je wensen, maar eigenlijk is iemand inhuren altijd wel een goed idee. Zeker voor een meer structurele verbouwing is het logisch dat je een Zzp’er klusjesman (of twee), of zelfs een paar Zzp bouwvakkers inschakelt. Met zoiets wil je zeker weten dat het goed gebeurt. Zodra het dus gaat om iets als de verbouwing van een badkamer, de montage van een nieuwe keuken of—inderdaad—het slopen van een muur, is het écht aan te raden om hulp van buitenaf in te schakelen. 

 

Met de juiste mensen, het juiste gereedschap én het juiste plan krijg jij het huis waar je altijd al van droomde. Het is binnen handbereik; het zal misschien nog wel een paar weken duren, maar aan voorbereiding gaat het sowieso niet liggen. Dus, waar wacht je nog op? Lekker aan de verbouw!