Eén ding is zeker: zowel de verloving als de trouwring staan ​​voor eeuwige liefde. Er zijn echter enkele verschillen tussen een verlovingsring en een trouwring. Deze komen onder meer tot uiting in het uiterlijk, ook al verschuift dit verschil steeds meer naar de achtergrond. Vroeger sprak men nog van de diamanten verlovingsring en de gouden trouwring. Tegenwoordig zijn er allerlei variaties. Of houdt u graag vast aan traditie en etiquette? Wil je een verlovingsring en trouwring samen aan één hand of vinger dragen? Hoe worden de verlovingsring en de trouwring traditioneel gedragen? Zit je nog midden in de voorbereidingen voor je huwelijksaanzoek? Dan bent u vast op zoek naar tips voor het kiezen van een verlovingsring. Maar als je de perfecte verlovingsring voor je geliefde hebt gevonden, aan welke vinger moet je die dan doen?

De verlovingsring wordt traditioneel aan de linkerhand gedragen. Deze gewoonte hebben we te danken aan de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen, die geloofden dat de “vena amoris”, een ader van liefde die direct verbonden is met het hart, door de ringvinger van de linkerhand loopt. Een mythe die de gewoonte niet minder romantisch maakt. De trouwring, ook wel trouwring genoemd, wordt dan ook aan de rechterhand gedragen. De beslissing hangt vaak af van het geloof en het land van herkomst van de drager. Sommige vrouwen dragen liever een verlovingsring en trouwring aan één hand.

Hoe kun je de verlovingsring en de trouwring aan dezelfde hand dragen?

Als je toekomstige partner beide ringen aan dezelfde vinger of hand wil dragen, kan ze kiezen voor twee optisch harmoniserende of contrasterende ringen. Om de ringen op elkaar af te stemmen, kijken we vooral naar de diamant van de verlovingsring. Kies je voor een solitaire verlovingsring met een opvallende ronde diamant? Een klassieker die prachtig te combineren is met de rechte eternity ring bezet met rondom kleinere diamanten. Om een ​​mooi en opvallend contrast te creëren, kun je verschillende edelmetalen combineren. Hoe draag je vandaag een trouwring en verlovingsring? De verlovingsring en trouwring samen aan één hand en aan dezelfde vinger dragen, met de verlovingsring als stapelbare ring, is momenteel de trend. Een wat simpeler vormgegeven trouwring in combinatie met een opvallende verlovingsring vormt een perfect geheel aan de ringvinger van de rechterhand.

Wat als ze niet graag ringen draagt?

Niet elke vrouw draagt ​​graag ringen. Voor bepaalde activiteiten is het dragen van een verlovingsring of trouwring zelfs verboden om hygiënische of veiligheidsredenen. Geef haar in dit geval een ketting zodat ze de ringen altijd om haar hart kan dragen. Of wat dacht u van andere diamanten juwelen als alternatief voor de verlovingsring? Je kunt bijvoorbeeld een armband laten graveren met de woorden “Wil je mijn vrouw zijn?” en deze aan je geliefde geven. Een ander voordeel van de verlovingsarmband is dat je niet hoeft te bedenken wat je weet om de ringmaat van je partner ongemerkt te achterhalen. Dit geeft je op zijn beurt tijd om je voor te bereiden op het huwelijksaanzoek.