Een fulltimebaan kan een belangrijk onderdeel zijn van je leven. Solliciteren op een vacature als ‘bezorgers gezocht’ en aangenomen worden geeft je financiële zekerheid en een gevoel van voldoening door het werk dat je doet voor je werkgever. Toch kan het ook een uitdaging zijn om een fulltimebaan te hebben en kan het veel van je vergen. Wat komt hier allemaal bij kijken?

Het sollicitatieproces

Het proces van het vinden van een baan begint meestal met het sollicitatieproces. Je vindt bijvoorbeeld een vacature waar logistiek personeel gezocht wordt en bent enthousiast om te solliciteren. Als je solliciteert wil een werkgever graag weten wie je bent en een CV en motivatiebrief opsturen hoort dan ook bij dit proces. Soms  zijn er meerdere rondes van sollicitatiegesprekken tijdens het sollicitatieproces voor je de functie daadwerkelijk toegewezen krijgt. Het kan een langdurig en tijdrovend proces zijn, maar het kan ook zeer de moeite waard zijn als je de baan krijgt die je graag wilt. Solliciteer je voor jouw droombaan? Steek dan zeker de moeite en tijd in een goede motivatiebrief en CV.

Het werkschema en de verantwoordelijkheden

Een fulltimebaan betekent vaak dat je rond de 40 uur per week werkt. Het werkschema kan echter variëren afhankelijk van het soort werk dat je doet en het bedrijf waarvoor je werkt. Sommige werkgevers bieden flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken, terwijl anderen een vaste werktijd en een strikt schema hebben. Vergeet niet dat er verantwoordelijkheden bij een fulltimebaan komen kijken. Je moet de taken uitvoeren die aan je zijn toegewezen en aan de verwachtingen van je werkgever voldoen. Dit kan inhouden dat je met deadlines moet werken, samenwerken met collega's en klanten te woord moet staan. Neem die verantwoordelijkheden serieus en voer ze goed uit om te laten zien dat je een betrouwbare werknemer bent. Daarnaast is het ook goed om je te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld trainingen of cursussen volgen om nieuwe vaardigheden te leren die relevant zijn voor je werk of om je huidige vaardigheden te verbeteren. Vraag actief feedback aan je leidinggevende en collega's, zodat je weet wat je eventueel kunt verbeteren.

Toch liever een parttimebaan?

Ben je toch op zoek naar een parttimebaan voor bijvoorbeeld 24 uur per week? Er zijn veel banen waar gezocht wordt naar parttime krachten. Een parttimebaan geeft je de mogelijkheid om naast je baan nog een studie te volgen of om tijd te besteden aan je hobby’s. Bedenk goed wat het beste bij jou past en wat je doel is!