Behoefte aan goede en gekwalificeerde arbeidskrachten zal er altijd zijn. Dit omdat je bedrijf hierdoor binnen de kortste keren een hoger niveau kan bereiken. HR Managers bedenken op hun eigen manier altijd een unieke wijze om te kiezen voor de beste kandidaten voor een functie. De juiste man op de juiste plaats wordt hierbij veelvuldig gebezigd. Maar als we het zaakje goed analyseren, dan komen we snel tot de ontdekking dat HR Managers tot op een bepaald punt niet verder komen dan kwaliteiten en vaardigheden van een kandidaat. Helaas is het voor sommige functies wel een vereiste dat er een onderzoek ingesteld wordt naar de achtergrond van de kandidaten.

Kandidaten grondig screenen

Zoals eerder aangegeven is het voor sommige functies nodig om potentiƫle kandidaten te screenen op hun achtergrond. Maar een HR Manager kan een grondige screening moeilijk uitvoeren omdat de tijd daarvoor er in de meeste gevallen simpelweg niet is. Gelukkig is er een middenweg hoe dit wel uitgevoerd kan worden. Dit kun je als instelling doen door zo grondige screening uit te besteden aan een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Zo een bedrijf werkt volgens een methode waarbij alles er volgens de Nederlandse wetgeving aan toe gaat.

Hoe gaat dit er precies aan toe?

Een onderzoek naar de achtergrond van een kandidaat geschiedt volgens de richtlijnen die zijn vastgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit is een garantie dat het onderzoek naar de achtergrond van kandidaten op een legale manier wordt uitgevoerd. Een Pre Employment screening maakt deel uit van het geheel onderzoek. Het onderzoek wordt te allen tijde uitgevoerd door personen die hierin gespecialiseerd zijn. Er wordt vooral voor gewaakt dat kandidaten niet zonder reden of te intensief gescreend worden. Daarnaast is het zo dat de kandidaten er altijd bij betrokken worden tijdens zo een onderzoek. Niets blijft verborgen en niets geschiedt op dubieuze wijze.