Je website is het online visitekaartje van je bedrijf. Niet alleen is het belangrijk dat je hier direct de intentie van je bedrijf duidelijk maakt, ook wil je graag de bezoeker ervan overtuigen om met jou in zee te gaan. Maar, hoe doe je dit? Een website met een duidelijke structuur helpt hier enorm bij. Deze bouw je op door middel van linkbuilding. We vertellen je er meer over!

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces waarbij je interne of externe links vergaart naar je website. Het is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie: de dienst waarbij je je website dusdanig aanpast om hoger in de zoekresultaten van Google te verschijnen. Hiermee haal je gemakkelijk een groter aantal klanten binden: je bent online beter te vinden.

Linkbuilding is dus zowel intern als extern uit te voeren, maar in deze blog willen we ons voornamelijk focussen op interne linkbuilding. Google hecht namelijk veel waarde aan een logische website. Wanneer iemand je website bezoekt, moet diegene het antwoord kunnen vinden, of dat waar diegene naar op zoek was. Omdat jouw website meer te bieden heeft dan alleen het juiste antwoord, link je op jouw pagina naar andere pagina’s op je website die relevant zijn aan het onderwerp. De bezoeker blijft zo dus langer op je website, waardoor Google het bezoek als waardevol zal beoordelen.

Hoe levert linkbuilding een bijdrage aan je structuur?

Alhoewel linkbuilding voornamelijk wordt uitgevoerd voor Google, helpt het ook om structuur aan te brengen in je website. Er zit namelijk een strategie achter welke pagina’s je naar elkaar laat linken: je volgt namelijk je menu-structuur. Als het goed is, is jouw website opgebouwd uit hoofdcategorieën, met daaronder verschillende subcategorieën. Met linkbuilding zorg je ervoor dat je dit niet alleen terugziet in de menubalk en de URL, maar ook op de daadwerkelijke pagina. Je geeft je bezoekers dus alle mogelijkheden om zichzelf te informeren over alles wat diegene wil weten!

Hulp met linkbuilding

Je begrijpt nu waarom linkbuilding effectief is, maar hoe je het succesvol uitvoert is misschien nog een vraagteken. Wij raden aan samen te werken met Traffic Today! Dit digitale marketingbureau heeft verstand van alles wat er online gebeurt: zo weten ze ook precies hoe linkbuilding een succesvol onderdeel van jouw marketingplan wordt. Ben je benieuwd hoe? Kom dan in contact!